Pravidelným návštěvníkům našich festivalů určitě neuniklo, že máme nového partnera. Od letošního roku spolupracujeme se značkou Peugeot. Ptáte se, co mají společného burgery a auta? Obecně má Peugeot hodně co do činění s jídlem, začněme foodtrucky, např. Gillardeau.
Gillardeau je prestižní francouzská firma na chov ústřic. Její ředitelka Véronique Gillardeau oslovila v roce 2019 značku Peugeot, zda by nenavrhla a nevyrobila něco, čím by se daly ústřice stylově dopravovat přímo ke klientům povalujících se na plážích ostrova Île de Ré v Atlantském oceánu. Tento ostrov leží jen několik kilometrů od kontinentu, se kterým je spojen bezmála tříkilometrovým mostem, a právě v centru tohoto ostrova firma Gillardeau sídlí.
Designéři Peugeotu pro slavného producenta ústřic stvořili originální projekt foodtrucku, který má podobu tříkolky na elektrický pohon. Jedná se o jakési „bistrokolo“ vybavené zabudovanou lednicí a důmyslným skládacím stolkem, aby si zákazníci mohli vychutnat ústřice spolu s chlazeným šampaňským.
Možná si říkáte, že by bylo jednodušší vyrobit normální auto s chlaďákem, ale to by nebylo tak stylové, a navíc jsou možnosti dojet autem na ostrově poněkud zúžené. Tříkolka, která bez obtíží vjede i na ta nejméně dostupná místa, tak tyto možnosti značně rozšiřuje. Zákazníci si mohou nechat foodtruckem Gillardeau nechat ústřice dopravit, nebo si ho rovnou mohou pronajmout a užít si unikátní zážitek spojený s piknikem. Tříkolku pohání elektrický motor s baterií poskytující dojezd až 160 kilometrů, což je na ostrov víc, než je třeba.
Samotný foodtruck funguje tak, že při jízdě chrání pracovní plochu a skladovací přihrádky stůl. Po zastavení se rozloží a stane se z něj servírovací bar. Pracovní plocha má tři odkládací přihrádky. Chladnička udržuje čerstvost ústřic a nápojů, další přihrádka je určena pro příbory a nástroje pro přípravu ústřic. K dispozici je také koš na prázdné lastury po pikniku. Tříkolka dokáže pojmout jídlo a nápoje pro 12 osob.