Peugeot nedělá jen auta, umí i foodtrucky

01. července 2021

Pravidelným návštěvníkům našich festivalů určitě neuniklo, že máme nového partnera. Od letošního roku spolupracujeme se značkou Peugeot. Ptáte se, co mají společného burgery a auta? Obecně má Peugeot hodně co do činění s jídlem, začněme foodtrucky, např. Gillardeau.

Gillardeau je prestižní francouzská firma na chov ústřic. Její ředitelka Véronique Gillardeau oslovila v roce 2019 značku Peugeot, zda by nenavrhla a nevyrobila něco, čím by se daly ústřice stylově dopravovat přímo ke klientům povalujících se na plážích ostrova Île de Ré v Atlantském oceánu. Tento ostrov leží jen několik kilometrů od kontinentu, se kterým je spojen bezmála tříkilometrovým mostem, a právě v centru tohoto ostrova firma Gillardeau sídlí.

Designéři Peugeotu pro slavného producenta ústřic stvořili originální projekt foodtrucku, který má podobu tříkolky na elektrický pohon. Jedná se o jakési „bistrokolo“ vybavené zabudovanou lednicí a důmyslným skládacím stolkem, aby si zákazníci mohli vychutnat ústřice spolu s chlazeným šampaňským.

Možná si říkáte, že by bylo jednodušší vyrobit normální auto s chlaďákem, ale to by nebylo tak stylové, a navíc jsou možnosti dojet autem na ostrově poněkud zúžené. Tříkolka, která bez obtíží vjede i na ta nejméně dostupná místa, tak tyto možnosti značně rozšiřuje. Zákazníci si mohou nechat foodtruckem Gillardeau nechat ústřice dopravit, nebo si ho rovnou mohou pronajmout a užít si unikátní zážitek spojený s piknikem. Tříkolku pohání elektrický motor s baterií poskytující dojezd až 160 kilometrů, což je na ostrov víc, než je třeba.

Samotný foodtruck funguje tak, že při jízdě chrání pracovní plochu a skladovací přihrádky stůl. Po zastavení se rozloží a stane se z něj servírovací bar. Pracovní plocha má tři odkládací přihrádky. Chladnička udržuje čerstvost ústřic a nápojů, další přihrádka je určena pro příbory a nástroje pro přípravu ústřic. K dispozici je také koš na prázdné lastury po pikniku. Tříkolka dokáže pojmout jídlo a nápoje pro 12 osob.

Další články

Víno není jen k pití, může pohánět i auta

Víno není jen k pití, může pohánět i auta

Správný sedlák by řekl, že z dobrého daru přírody se nic nevyhodí. Naši předkové dokázali zhodnotit všechno možné zbytky, ať už to byla sláma na podestýlku, slupky jako krmivo či shnilý odpad jako hnojivo. Tenkrát se takto postupovalo hlavně, aby...

číst více
Není číz jako číz ani pětka jako pětka

Není číz jako číz ani pětka jako pětka

„Dáš si číz?“ Milovník burgerů samozřejmě chápe, že se mluví o cheeseburgeru. Jenže položí-li vám stejnou otázku cukrář, má pravděpodobně na mysli cheesecake. Podobných komunikačních zádrhelů najdete spoustu. A v motorismu obzvlášť. Otázka „Máš tam...

číst více
Jedete do Bruselu? Dejte si čokoládu, pivo a Peugeot 408!

Jedete do Bruselu? Dejte si čokoládu, pivo a Peugeot 408!

Každý gurmán ví, že Brusel je plný gastronomických pokladů, které potěší milovníky piva i sladkostí. Kdo by neznal třeba nepřekonatelné belgické pralinky? Budete-li v Bruselu, nezapomeňte si zajít na opravdovou klasiku, tedy slávky s hranolkami....

číst více
Sever Francie voní vaflemi a exceluje technologiemi

Sever Francie voní vaflemi a exceluje technologiemi

Každý francouzský region se pyšní nějakou gastronomickou specialitu. Město Hordain na severu má třeba plněné vafle. Základem této dobroty jsou kynuté vafle, které se pečou, následně půlí a plní náplní z másla, cukru, vanilky nebo rumu. Popíjí se k...

číst více
Francouzské legendy – gastronomické i automobilové

Francouzské legendy – gastronomické i automobilové

Francouzská kuchyně je známá svou rozmanitostí a rafinovaností. Proslula specialitami jako foie gras, coq au vin či sýrem, jehož aroma vás srazí k zemi. Ne všichni ale tyto výrazné chutě ocení. Jídlem, které si 100% zamiluje každý, kdo Francii...

číst více
Burger Street Festival logo
Yummy Yummy Food Festival logo
Burger Arena logo
Gastrozony logo