Peugeot Blog
Hlavní partner Burger Street Festivalu

Ochutnávka toho nejlepšího z kuchyně Peugeotu: Fastback 408. Vyzkoušejte ho i vy!
Jste-li pravidelným návštěvníkem Burger Street Festivalu, přítomnost vozů Peugeot na našich akcích vás asi nepřekvapí. S Peugeotem už spolupracujme od roku 2021 a od té doby jste na našich festivalech mohli několikrát vidět krásná auta, která tam...

Víno není jen k pití, může pohánět i auta
Správný sedlák by řekl, že z dobrého daru přírody se nic nevyhodí. Naši předkové dokázali zhodnotit všechno možné zbytky, ať už to byla sláma na podestýlku, slupky jako krmivo či shnilý odpad jako hnojivo. Tenkrát se takto postupovalo hlavně, aby...

Do kokpitu banán a ionťák, aneb co jí pilot závodního auta?
Už 17. března se rozjede mistrovství světa vytrvalostních závodů FIA prvním kolem v Sebringu v USA. A Peugeot s novým hybridním speciálem 9X8 samozřejmě bude u toho! Na start závodu postaví dva speciály Peugeot, s čísly 93 a 94. Každý z vozů má tři...

Dáte si limetku? Jemně doladí chuť, ale je třeba hlídat míru
Citlivě namíchané mojito je umění. Správná porce limetky je zde klíčová, aby chuť byla dokonale vyvážená. Použijete-li limetkovou šťávu na marinování masa, musíte ostražitě hlídat množství soli, líp nesolit vůbec. S použitím tak záludného ovoce,...

Není číz jako číz ani pětka jako pětka
„Dáš si číz?“ Milovník burgerů samozřejmě chápe, že se mluví o cheeseburgeru. Jenže položí-li vám stejnou otázku cukrář, má pravděpodobně na mysli cheesecake. Podobných komunikačních zádrhelů najdete spoustu. A v motorismu obzvlášť. Otázka „Máš tam...

Ze zbytků dobré jídlo neuvaříš! Ale co když se jedná o hodnotný materiál?
Šetřením luxusu nedocílíš, snaha o ekologii někdy leze do peněz a ze zbytků prostě dobré jídlo neuvaříš. To vám řekne každý kuchař. Ne však výrobce automobilů. O tom vás přesvědčí Peugeot a jeho extrémní koncepční vůz Peugeot Inception. U tohoto...

Jedete do Bruselu? Dejte si čokoládu, pivo a Peugeot 408!
Každý gurmán ví, že Brusel je plný gastronomických pokladů, které potěší milovníky piva i sladkostí. Kdo by neznal třeba nepřekonatelné belgické pralinky? Budete-li v Bruselu, nezapomeňte si zajít na opravdovou klasiku, tedy slávky s hranolkami....

Nechtěná panenka? Francouzské princezny místo ní dostanou autíčko
Jídlo patří mezi nejčastější dárky. Dobře si pochutnat chce přece každý, nebo ne? Jenže dobře míněnou darovanou lahvinku vám má abstinent chuť omlátit o hlavu. Podobně to má vegetarián obdarovaný špičkovou španělskou šunkou, celiak máslovou...

Sever Francie voní vaflemi a exceluje technologiemi
Každý francouzský region se pyšní nějakou gastronomickou specialitu. Město Hordain na severu má třeba plněné vafle. Základem této dobroty jsou kynuté vafle, které se pečou, následně půlí a plní náplní z másla, cukru, vanilky nebo rumu. Popíjí se k...

Francouzské legendy – gastronomické i automobilové
Francouzská kuchyně je známá svou rozmanitostí a rafinovaností. Proslula specialitami jako foie gras, coq au vin či sýrem, jehož aroma vás srazí k zemi. Ne všichni ale tyto výrazné chutě ocení. Jídlem, které si 100% zamiluje každý, kdo Francii...
Máte otázky? Kontaktujte nás
