Domácí bulky od Romana Pauluse

Jasný, na fesťáku to nemá konkurenci, ale co si je udělat doma? 

O čem je řeč? No přece o domácích bulkách podle Romana Pauluse. 

Koukni na video. Podrobný postup včetně ingrediencí najdeš tady:  

Ingredience

  • 17 g droždí
  • 35 g cukru
  • 250 ml mléka
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 14 g soli
  • 65 g másla
  • 1 × vejce „M“
  • sezam na posypání
  • na potření vejce "M"

 

Postup

Droždí smícháme s trochou cukru a vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Z mouky, soli, zbytku cukru, másla, 1 vejce, zbytku mléka a kvásku vypracujeme, ideálně v  kuchyňském robotu, hladké těsto, které přikryjeme utěrkou nebo fólií a necháme na teplém místě kynout, až zdvojnásobí svůj objem.

Vykynuté těsto přendáme na pomoučněnou pracovní plochu, propracujeme rukama a rozdělíme kousky o váze 120 g, ze kterých vytvarujeme hladké bochánky, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem, překryjeme utěrkou a opět necháme kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Nakynuté bochánky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 13 minut dozlatova. Po vyndání z trouby necháme vychladnout (15-20 minut), až poté rozkrajujeme.

Čím dokonalé domácí bulky naplníte, je už jen na tobě. 

Přejeme dobrou chuť