Domácí bulky od Romana Pauluse
Jasný, na fesťáku to nemá konkurenci, ale co si je udělat doma?
O čem je řeč? No přece o domácích bulkách podle Romana Pauluse.
Koukni na video. Podrobný postup včetně ingrediencí najdeš tady:
Ingredience
- 17 g droždí
- 35 g cukru
- 250 ml mléka
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 14 g soli
- 65 g másla
- 1 × vejce „M“
- sezam na posypání
- na potření vejce "M"
Postup
Droždí smícháme s trochou cukru a vlažného mléka a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Z mouky, soli, zbytku cukru, másla, 1 vejce, zbytku mléka a kvásku vypracujeme, ideálně v kuchyňském robotu, hladké těsto, které přikryjeme utěrkou nebo fólií a necháme na teplém místě kynout, až zdvojnásobí svůj objem.
Vykynuté těsto přendáme na pomoučněnou pracovní plochu, propracujeme rukama a rozdělíme kousky o váze 120 g, ze kterých vytvarujeme hladké bochánky, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem, překryjeme utěrkou a opět necháme kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Nakynuté bochánky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 13 minut dozlatova. Po vyndání z trouby necháme vychladnout (15-20 minut), až poté rozkrajujeme.
Čím dokonalé domácí bulky naplníte, je už jen na tobě.
Přejeme dobrou chuť
