Bistro Patyzón: znáš kouzlo legendárního Jack Daniel’s BBQ Burger?

Spolehlivé trio burgerů Jack Daniel’s Burger, Farmář a Vegetariánský s kozím sýrem najdou návštěvníci Burger Street Festivalu u stánku Bistra Patyzón. Ač má firma v Brně dvě bistra, pivnici a nabízí i catering a firemní stravování, takhle pohromadě je nikdy neochutnáte. Zejména ikonický Jack Daniel’s burger, flambovaný touto whisky na litinovém grilu Kedar dělá z náhodných zákazníků ty stálé. Zakladatel Patyzónu Martin Čech to dobře ví a fanoušci flambovaného burgeru se na něj mohou těšit i v letošní festivalové sezóně.

 

„Letos máme naplánovaných s Burger Street Festivalem deset výjezdů a Jack Daniel’s bude samozřejmě v nabídce tak, jak ho naši zákazníci mají rádi. Novinku připravujeme na příští rok, zatím je stále ve vývoji. Jisté je zatím jen to, že bude spojená s přípravou přímo před zákazníkem,“ poodhaluje Čech.

Patyzón začal existovat na konci roku 2018, kdy začalo vznikat Campus Bistro v OC Campus Square. Otevřelo se v lednu 2019, o pár měsíců později otevřelo i Bistro Slatina. Oba podniky spojuje poctivost při přípravě jídel i využívání lokálních surovin a rychle si našly své příznivce.

Právě se začátkem Patyzónu je spojený i vznik Jack Daniel’s Burgeru. „Chtěli jsme mít vlastní značku burgeru. Něco, co nás odliší. A hack s flambováním, ta show, která přípravu provází, tomu dává náboj navíc,“ konstatuje. Mimo festivaly je Jack Daniel’s Burger v nabídce Slatina Bistra v jeho Street Food sekci.

V březnu 2020 Patyzón představil své ikonické burgery na Motosalonu na festivalu Burger Arena a přišel lockdown. „Fungovali jsme v omezeném režimu, bylo to pořádně náročné. U obou bister jsme zavedli výdej z okýnka, případně jsme postavili stánek s grilem a jezdili jsme po festivalech, které byly povolené. Museli jsme sledovat platná opatření a reagovat na ně a přitom se snažili přežít. Obrovské štěstí je, že se nám podařilo udržet všechen personál,“ shrnuje neradostné období.

Patyzon_foto.jpg

Právě díky lockdownu ale v Patyzónu zjistili, že ač se jejich bistra nachází u velkých kancelářských komplexů, přibližně 40 procent jejich zákazníků přicházelo z blízkého okolí mimo komplexy. Ke dvojici bister se přidalo i firemní stravování a v prosinci 2021 je doplnila Pivnice Na Solnici v centru Brna.

Patyzón od svého vzniku vyrostl v počtu zaměstnanců na dvojnásobek. Vlastní food truck ale zatím nechystá, za jeho ikonickými burgery si tak musíte vyrazit na Burger Street Festival.