Pro bagetu na kole, pěšky nebo autem, ale rozhodně každý den!

Víte, že devět z deseti Francouzů chodí či jezdí každý den do své „boulangerie“ neboli pekárny pro čerstvou bagetu? Někteří dokonce i dvakrát denně, ráno a večer. Nic totiž nenahradí ještě teplou pravou francouzskou bagetu. A chcete-li tento jednoduchý, ale geniální vynález, který je mimochodem zapsaný do UNESCO seznamu kulturního dědictví, dovést k dokonalosti, přidejte slané máslo.

Francouzi jezdí rádi pro bagetu na kole, přičemž se nejčastěji jedná o kolo značky Peugeot. Tato značka totiž jízdní kola vyrábí už 200 let a aspoň jedno se lvem ve znaku najdete v každé francouzské domácnosti. Spousta Francouzů jezdí do pekárny autem. Parkoviště stylu „Kiss & Go”, tedy jen na pár minut stání, je tedy takřka povinností. Ani zde vás nepřekvapí, když klient přijede do pekárny Peugeotem. Vždyť model Peugeot 208 je nejprodávanějším vozem ve Francii (i na evropském trhu).

Je-li pekárna za rohem, dá se tam dojít pěšky. To pak ale hrozí, že než se bageta dostane na stůl, pár centimetrů jí chybí. Nesete-li totiž čerstvou voňavou a křupavou bagetu domů, většinou neodoláte a prostě si musíte kousek ulomit.